IND ve MVV NEDIR

IND binası önünde çekilmiş fotoğrafı bulamayınca,
Leiden'dan bir foto olsun madem 😄


Hoi (merhaba),

Bu iki kelime bizim de aklımızı karıştırıyordu gelmeden. Hatta ben buraya geldikten sonra anladım ne olduklarını tam olarak 😅 O sebeple size de anlatmak istedim.

IND: Immigratie-en Naturalisatiendienst/ Immigration and Naturalisation Service /Göç ve Yurttaşlığa Kabul Hizmetleri


Hollanda'daki göçmen politikalarını yöneten bu devlet dairesi, Hollanda'da yaşamak isteyen veya Hollanda vatandaşı olmak isteyen kişilerin başvurularını yönetmekle sorumlu. Kendi ülkesinde güvenliği olmayan, buraya başvuruyor sığınma talebi için. (Bunun en çok görülen örneği, Suriye vatandaşları) Bunun yanında, burada okumak, çalışmak veya burada yaşayan aile bireyinin yanına gelmek isteyen kişiler de bu kuruma başvuruyor. Ayrıca, Hollanda'da hali hazırda yaşamakta olan, oturum ve çalışma iznini uzatmak isteyen kişiler, Hollanda'da 5 yıldan beri oturan (kendini Hollandalı hissedecek kadar burada yaşayan diye yazmışlar resmi sitesinde 😀) ve Hollanda vatandaşı olmak isteyen kişiler de buraya başvuruyorlar. Bu kurumdaki görevliler de, herkesin başvurusunu ayrı ayrı değerlendirip, kendi göçmenlik politikalarını göz önünde bulundurarak, bu başvuruları değerlendirip sonuçlandırıyormuş.

Sitenin detaylarını merak edenler linke tıklayıp istediklerini inceleyebilirler. Bir sorunuz varsa, onlara yazmaktan da bize yazmaktan da çekinmeyin! Kısa sürede dönüş yapıyorlar. Biz de kısa sürede dönüş yapmaya çalışıyoruz :)

MVV: Machtiging tot voorlopig verblijf/ Authorization for temporary stay/ Uzun Süreli Vize


Hollanda'da 90 günden fazla kalmanıza olanak veren vize türü. Bu vizeye, oturum izninizi teslim alabilmek için ( Oturum izinleri Hollanda'dan teslim alınıyor), Hollanda'ya seyahet ederken uzun süreli vizeye ihtiyacınız olabilir. İşte bu vize, o vize. Diğer adı da, geçici süre konaklama izni olarak geçiyor. 

MVV almak için önce "Yurttaşlık Entegrasyon Sınavı'na" girmek gerekebiliyormuş. Ancak Türkseniz veya Türk bir akrabanızın yanında yaşamak için MVV almak istiyorsanız bu sınava girmenize gerek yokmuş. (Aradaki akrabalık seviyesini öğrenmek için linke tıklayınız.) Türklere ayrıcalık👍🏼 Burada tanıştığım Rus bir arkadaşımın bu sınavdan neden bahsettiğini bunu öğrendikten sonra anladım. 🤓

Hem oturum hem de MVV'ye aynı andan ve iki türlü başvuru yapılabiliyormuş: Hollanda'daki sponsorunuz aracılığıyla ve Hollanda Büyükelçiliği'ne şahsen başvuru. Tavsiye edilen bir sponsor aracaılığıyla başvurmak diye yazıyor, şu sitede. Baya detaylı bilgi verilmiş size önerdiğim resmi sitesinde. Hem de Türkçe. 

Biz sponsorla başvurduğumuz için kişisel başvurudan haberimiz yoktu. Lütfen siz de deneyimlerinizi yorumlarınızla bizlerle paylaşın. Belki bu konuyu araştıran diğer arkadaşlarımıza yardımcı olmuş oluruz.

Sevgiler :)

2 Comments

  1. Merhaba,

    Bizde sponsor ile başvurduk. Evrakları İstanbul Konsolosluğa götüreceğiz.
    Sonuç 2 hafta kadar sürüyor sanırım..
    En zorlu kısım için ucu ucuna gidiyor olacağız. O da ev :)
    Eşim ev bulmadan da biz gidemiyor olacağız..
    Kış dönemi nedeniyle ev bulmak zor olur mu ?

    ReplyDelete